Valborg

Go midda:)
Valborg idag=LEDIG!
Känns sjukt gött.

Dock så har min dator lagt ner och jag har jättemycket skolarbete att göra innan jag åker till AYIA NAPA om 11 dagar, så de e är lite kaos just nu:P
SÅ nu sitter ja uppe på pappas jobb på Ing2 i Eksjö. så de löste sig men ändå väldigt frustrerande. man klarar sig verkligen inte utan datorn..

Eller igentligen gör man väl de men inte nu när de gäller skolarbete. att mitt internet på mobilen tog slut idag gjorde ju inte de hela lättare. behöver ju verkligen internet nu för att kunna avsluta mina studier.

Annars så blire lugnt ikväll, studentfest i Nässjö iofs, men då ja laddar in för Cypern så tror ja nog att ja skippar den ikväll och umgås med mina vänner i Eksjö istället, lite god mat, nåt gott attt dricka och härligt sällskap, minst lika bra som "skaka rumpa";)?

Nu måste ja försöka bli klar med arbetet om 40-talet, önska mig lycka till!

Ha en bra valborg:D
Filip

Långhelg

Fredag och långhelg, kan de bli bättre?!

Ja de kan ju de. Har gått och blivit sjuk, igen..
Men de är så de e, bara att sova mkt så ska de nog lösa sig.

Fullt upp på salongen idag, stått och snorat lite:pp

Ingn skola förens onsdag, känns bra;)
Gonatt


Filip


Torsdag!

EN dag kvar till helg, långhelg dessutom! Så himla skönt :)
Idag har vi haft en lektion, som var Ninas där vi jobbar med kultur och stilhistoria samt långhår. Jag valde att jobba med långhår idag :) Så gjorde klart mitt näst sista arbete hos henne, så nu är det alltså bara en uppsättning till som ska bli klar sen är jag färdig på den biten. Känns skönt! :)

Så idag började vi alltså vid 8.15 och slutade vid 11.00
, riktigt skönt! Imorgon är det praktik hela dagen och sedan helg ända tills på onsdag :) Jag älskar att vara ledig! :D På måndag är det studentfest också, vilket gör det hela liiiite bättre! 

Vad ska ni hitta på under dessa lediga dagar? Själv åker jag till Halmstad imorgon med min pojkvän över helgen. Kommer bli riktigt roligt :) Ska försöka att hitta ett par balskor, då jag ännu inte hittat det. Börjar få liiiiite panik nu kan jag säga... Men det är ju ett tag kvar ändå ;)

Hoppas att ni har haft en bra dag! PUSS

// Amanda

Nationellt prov!

Hej på er!
Idag var det dags för vårt absolut sista nationella prov någonsin! Denna gången var det i Svenska B. Det gick faktiskt rätt bra för min del, det kändes helt okej. Sen eftersom att det var det sista ever så kunde man ge allt man kunde på detta, då det nu inte är långt kvar till stuuuuudeeenteeen! :D
Efter det nationella slutade vi faktiskt! Så idag började vi vid 8.30 och sen fick man ju då gå när man var klar, och jag var klar vid 9.45. Så idag slutade jag alltså vid kvart i tio, skönt! :) 

Imorgon är det onsdag, veckans mittpunkt! Snart helg igen ju? :)
Veckorna bara susar förbi, men det är bra så jag klagar inte! :D

Hoppas att ni har en bra dag!

// Amanda

NP

Go midda!
nyss hemkommen från nässjö typ, slutade efter ha avklarat nationellt prov i svenska B på 90min.
Så bara åka dit och vända typ:P

Men de gick nog rätt bra känndes de som, då motivationen var lite sisodär så tog humorn kanske lite överhand. men blev väldigt nöjd med mitt resultat iaf. återstår att se vad min lärare tycker;)

Somsagt, väldigt lugn dag, imon likaså, en lektion sen är dagen slut. rätt skönt med veckor som denna ibland;)
Nu ska ja äta lite innan mor min kommer hem och vi ska träna.

fint!
Filip

Tisdag

Hej!
Som paddy skrev så blev de en ovanligt lugn tisdag, rätt gött;)

Imon blire oxå väldigt lugnt fast ändå inte..
Nationellt prov i svenska, får gå tidigast 10, senaste 13:30.
Skulle tippa på att vara klar kring 10:30.

Så trots att det är prov så blir de nog rätt lugnt;)

Filip


Tisdag!

Hej på er!
Idag blev det ingen "helvetes tisdag" som det brukar bli. Vi frisörer -09 hatar tisdagar för vårt schema är så "jobbigt" denna veckodag. Egentligen är det nog en slapp dag för många andra på skolan men om man jämför tisdagarna med våra andra veckodagar så är tisdagar mkt jobbiga. 
Dagen började vid 8.15 med samhäll där vi just nu håller på och ska fördjupa oss i varsitt ämne (som ska ha med samhäll att göra då ;) och sedan skriva en högskoleuppsats om det. Ska bli intressant, och det kan ju vara ganska bra att veta hur man skriver en uppsats på högskolan. Eller vad vet jag.... 

Efter det hade vi modellpass där vi idag skulle klippa en kille. Jag klippte Robban som jag brukar göra ;) Idag tog jag även lite före-och-efter bilder på honom.. 

Här är före-bilder:









Och såhär blev han efteråt:










Efter modellpasset hade jag och några till håltimma, och efter det var det idrott som stod på schemat. Där vi idag spelade badminton! Jag sög... :p 

Nu ska jag äta mat! Ha en bra dag :) 

// Amanda

Intervju med Fredrik Andersson. Fd elev på Brinellgymnasiet.



Vad heter du?
Jag heter Fredrik Andersson

Vilket program gick du?
Jag gick handel och administrationsprogrammet på brinellgymnasiet med inriktning administration

Läste du några individuella kurser?
Vad jag minns läste jag Historia A och Engelska B som individuella kurser. Men nu är det ju ett tag sedan så det var säkert flera.

Hur kunde en typisk dag på ditt program se ut?
Vi hade mycket praktisk utbildning där vi hade ett övningsföretag som vi skötte. Mycket rolig undervisningsform som jag tror försvann senare. Men under tiden vi hade det företaget så hade vi långa lektionstimmar med endast det på schemat. Även schemalagd svenska, engelska, matematik och så vidare. Men som sagt, mycket praktisk utbildning hur man arbetar i ett företag. Väldigt lärorikt.

Är programmet som du tänkt dig att det skulle vara? Motivera.
Jag hade en förhoppning om att jag skulle få jobb väldigt snabbt genom att läsa handel eftersom jag var väldigt trött på att plugga. Vi hade långa praktikperioder på olika företag runt om i Nässjö och genom dessa var det lätt att få jobb. Jag lyckades att få mina första jobb genom dessa praktikperioder och så var det för många av mina klasskamrater.

Varför valde du din linje?
Som jag berättade ovan, att kunna få jobb snabbt och komma ut i den riktiga världen och tjäna mina egna pengar. Dock var jag inte helt säker på att det var det jag ville göra. Jag stod i valet och kvalet mellan handel, barn och fritid eller omvårdnad. Men det är svårt att veta vad man vill när man är 15 år och ska göra ett så pass stort val inför framtiden.

Vad gjorde du direkt efter studenten?
Jag jobbade i en mataffär i Nässjö.

Vad gör du idag?
Jag har flyttat från Nässjö och bor numera i Växjö där jag studerar till Gymnasielärare i historia och religion. Som jag skrev ovan var jag inte helt säker på att handel var min grej när jag började där och jag bytte fokus något år efter studenten och kände att lärare är det jag vill göra.

Vad är ditt mål i livet?
Mitt mål med livet är väl inte helt utstakat men jag vill bli en duktig pedagog och ha ett bra jobb någonstans i Sverige. Skaffa familj och villa och leva Svensson-liv är absolut något som jag vill göra längre fram i livet. Det är väl mina långsiktiga mål.

 

7 snabba:

Svart/vit

Skägg/mustash

Hemmakväll/utekväll

Gå i skolan/jobba - Både och, viktigt med utbildning

Dator/tv

Chips/popcorn

Cola/fanta -  inget av det, ramlösa ;)


Intervju gjord av: Amanda Lindberg

 


18 dagar

Gokväll:)

Nu är det ny vecka med nya möjligheter, ska bli spännande att se vad vecka17 har att erbjuda.

Det är idag iaf bara 18dagar kvar tills jag och 6andra goda vänner, plus massa fler elever från skolan åker till Cypern på vår studentresa:)
Ska bli underbart!

Idag har det inte hänt så mycket, småföretagande och samhäll. Rätt lugnt och skön start på veckan, imon är det ju "helvetes-tisdag", dock inställd svenska vilket gör att man slutar drygt 1h tidigare(y)

Nu ska ja sova, hörs imon!
Filip


Np

Gokväll:)

Nationellt prov i svenska B muntligt idag, gick inte vidare:/. Men de andras tal kompenserade mitt lite sämre;)

Även stylat min klasskompis Amanda idag:)

Grattis brynäs till Sm-guldet!

Filip


Välkomna!

Välkomna på vår frisyrvisning! :D


Gårdagens studiebesök på Grazette i bilder



















EN RIKTIGT BRA DAG! VI TACKAR GRAZETTE FÖR DOM FINA GOODIE BAGSEN VI FICK OCH FÖR EN OFÖRGLÖMLIG DAG :D

// Amanda

Projektarbete del2

tjoo!
Som Amanda sa innan så har vi jobbat lite med vårt projektarbete idag då vi "slutade" tidigare idag.

Så de har blivit lite skrivande på rapporten om hela arbetet. Den ska lämnas in som en skriftlig redogörelse på hur hela arbetet gått till. Så de är mycket text som ska göras, NV-killarna hamnar på cirkus gurka 35sidor...

Så ska skriva lite mer på den nu innan ja börjar med mitt tal inför svenska nationella, alltid ute i sista sekund;)

Ha de bra!
Filip

Projektarbete!

Hej på er!
Dagen idag började med samhäll vid 8.15. Efter det gick vi upp till Anneli (som vi skulle haft efteråt), då fick vi veta att vi fick jobba med vårt projektarbete istället för lektion. Då många andra i klassen gör delprovet idag! Vi på segymnasiet önskar dem lycka till! :)

Så nu sitter vi och fixar och trixar lite med vårt projektarbete! Senare idag kommer det upp massa bilder från gårdagen då vi var i Göteborg på studiebesök hos Grazette.
Nu ska vi skriva projektarbetsrapport, lite sisådär kul. Men vad gör man inte? ;)

Ha en go dag alla! Snaaaaaaaart är det helg :)

// Amanda

Stålande sol och underbar dag i Göteborg

Ouh shit vilken dag!
Fyfasen så kul!

Har ju vart i Göteborg idag på studiebesök på Grazette of Sweden, superkul!
Jätteduktiga tjejer som pratat under dagen. Vi har fått info om produkter, gången från idé till färdig produkt.
Lite info om färg och en massa inspiration:)

Verkligen jättegivande dag!
Amanda har lite bilder som hon lägger in..

Här är Behara i 2an som satt modell för att visa en flätteknik


LEDIG DAG!

Hej på er!
ÅH vad skönt att det är måndag, och ännu skönare att vara ledig denna måndag! Vi har ju bara samhäll på måndagar, och där jobbar vi med brott och straff. Vi har fått en uppgift som vi ska göra och när vi var färdiga med den så fick vi va lediga, vilket var gött för jag var färdig :)
Imorgon är det tisdag vilket innebär att vi i HvFr åker till göteborg för en visning med Grazette! SÅÅÅÅÅ roligt ska det bli :D Är verkligen taggad till max! :D




// Amanda

Chill!

Halloj:)
chillaste dag idag faen, Började 8.15, slutade 9..
Gjoirde prov i småföretagande och åkte hem:P

Grymt segt att släpa sig upp på morgonen för att typ åka till Nässjö och sen vända men ändå rätt värt att bli av me de:P
Nu blire inge mer prov i den kursen å de känns rätt skönt:D

Imon ska vi till GÖTEBORG på studiebesök på Grazette, ska bli så himla roligt!
det är vi och frisör-tvåorna som åker med våra lärare, jättespännande!

Nu ska jag skriva ett tal inför muntligt nationellt i svenska på torsdag, ska prata om homosexualitet(såklart)

Ha de bra!
Filip

Sär

Hej!
Insåg att mitt inlägg från igår inte publicerats:s
Så gör ett nytt försök nu:)

Fredag igår=praktik.
Lugnaste dagen på länge, kommer vid 10, kollar datorn och ser att första och ända kunden kommer 14.15..
-.-

Så eftersom mitt hår va gult färgade ja de, och då blev de grönt...
Fredag den 13de
Men efter mycket om och men blev de rätt bra. Vill ju va blond, men eftersom de gick åt helvete med färgen är ja nu brun typ,

Lugn men ändå stressad dag avslutades vid 16:30

Ha en skön helg!
Filip


Mer av detta!

Tjooooo:)
Underbara torsdag idag, varför den är så underbar ska ja nu berätta.
Den är underbar för dagen efter torsdag heter fredag. fredag är veckans bästa dag för att det är praktik, och sen har man heeeeelg:D
Därför är torsdag underbar:)

Denna underbara dag var lite extra underbar idag, för att:
-Började 08.15 och slutade 11.10
-Fick Napa-biljetterna!!
-Vart så sjukt kärleksfull
-Håller på att bli frisk(are)

GRYMT HELT ENKELT!
Imon blire heldag på salongen innan ja kan luta mig tillbaka i soffan
Lördag blire att pierca en kompis;)
Söndag ska ja umgås med min bästaste vän Sebastian:)

Ses!
Filip

sjuk:/

Hej!
jag har åkt hem för dagen, har igentligen kundpass till 16 men är så fruktansvärt förkyld och har lite feber så jag åkte lite tidigare. kan inte stå och hosta osv över kunder..

Så min dag blev lite kortare, hann med lite samhäll och hantverk. gjorde en kort festfrisyr och hann börja på en till men den blev inte klar.

Nu ska jag försöka få lite ro och avslappning och hoppas på att bli frisk till helgen.

Filip

21

Go kväll:)
Nu är vi somsagt tillbaka igen:)

lite smått segt att stiga upp när klockan ringde vid 6 idag men de gick de me.
Började dagen på träcentrum med samhäll, skriver lite om brott&straff. efter det var det hantverkslektion där jag blev klar med min skäggklippning. kändes väldigt skönt, bara klassiska herrfönen kvar där innan jag är helt klar med Ingrids delmoment.

Efter det var de rätt chill eftersom jag och Vicki var ensamma på småföretagande, gjorde inte ett skit typ, prov på måndag, känner mig redo;)

lite lunch på de innan de idrotten och svenskan. dagen avslutades vid strax efter 14.

Har gått och blivit väldigt förkyld nu med, känns sådär om ja ska vara ärlig..
Hockey och alvedon nu!

Filip


Back to school!

Imorgon är det dags för skola igen efter ett mycket skönt påsklov! Dock kan jag säga att jag GÄRNA hade haft lov i en vecka till, minst. Men det är inte långt kvar nu!! :D 
Har ni haft ett skönt lov? Själv har jag ätit alldeles för mycket godis än vad jag borde :( BLÄÄÄÄ!

Imorgon är det tisdag, vilket innebär veckans jobbigaste dag för min del! Vi börjar vår dag med samhällskunskap, sedan hantverk med Ingrid, sen idrott och efter det svenska. Många lektioner på en dag, för att vara en frisörelev då ;) Hihi!



Ha en go sista dag som lediga! Imorgon kör vi sista racet inför sommarlov och studenten!! :D


// Amanda

Lite bilder från modevisningen

Ja som vi berättade om så hade två st i vår klass en modevisning som projektarbete. Här kommer lite bilder därifrån :)






/// Amanda

PÅSKLOV!

Hej allihopa!
Just nu har vi, precis som ni, PÅSKLOV! Det är så fruktansvärt skönt, denna gången behövdes det verkligen lite ledighet. Ibland känner man så :) 
Men vi kommer tillbaka med nya krafter nästa tisdag. 
Som ni ser lade jag upp en intervju med en föredetta elev på Brinellgymnasiet. Han har dock inte gått just Frisörprogrammet, men vi valde att göra en intervju med honom ändå. Då naturbloggarna har många intervjuer med övriga f.d elever på Brinell som inte gått just natur, så tänker vi att; varför kan inte vi också göra så? ;)

Hoppas att alla får ett riktigt gött lov!


// Amanda

Intervju med Johannes Hultin fd. elev på Brinellgymnasiet




Vad heter du?:
Johannes Hultin
Hur gammal är du?: 20
Vilken linje gick du?: El
Läste du några utökade kurser där?: Nej faktiskt inte.
Jobbar du någonstans idag?: Jag är fast anställd som elektriker på heltid på Bodafors elektriska.
Fick du jobb där direkt efter studenten?: Ja det fick jag direkt på Bodafors elektriska, där jag jobbar idag :)
Har du några framtidsplaner?: Nej inte i nuläget. Har lägenhet och bra jobb, så det räcker so far.


Fem snabba:
Chips/godis
Hemmakväll/utekväll
Jobba/gå i skolan
Svart/vit
Cola/fanta


Intervju gjord av: Amanda


RSS 2.0