Styling

Tjenare, äntligen fredag:)
Vanligtvis är det ju praktik för oss frisörer idag, men just idag stod det annat på schemat.

Idag var de typ "Särskolansdag" så alla särskole-elever i Nässjö var i Malmbäcks kyrka, där vi i årskurs tre, med hjälp av frisör och stylist tvåorna hjälpte till med hår och make-up. de var skitkul.

Så det blev en kort dag idag, jobbade med detta mellan 9-11 ungefär, stressigt men kul.
Slänger upp några bilder oxå!


Delar av min klass i full fokus


Lockar..


Mycket hår att jobba med, det tog sin tid;)




'
Gö läcker!

Mer bilder finns på vår facebooksida
"Segymnasiet"

Trevlig helg
Fillebooi

Studentkänsla

Hejsan:)
Ännu en dag avklöarad i skolan.

Idag har vi haft kundpass, det innebär att vi har som en riktig frisörsalong på skolan dit folk får ringa och boka tid hos oss elever i årskurs tre. Dom bokar tid för tex:
- Klippning
- Färg
- Permanent
Och lite andra behandlingar som vi erbjuder, allt detta till reducerade priser så klart;)
Sen då när vi jobbat klart med vår kund så går en av våra lärare igenom håret, kollar så vi gjort allt rätt för att vi sedan ska kunna släppa iväg kunden.

Detta är jätteroligt, för det är ju precis så som det fungerar ute i arbetslivet.

Som ni ser på namnet till dagens inlägg har vi fått lite studentkänsla redan i september då vi igårkväll bokade studentresa till Cypern, Aiya Napa!. åhhh så grymt kul!
Laddar redan nu och vill åka imon!.

Så nu blir det att spara och snåla för att ha råd fram till maj då vi ska åka.
Det är även fler klasser från skolan som ska åka då, så det är skolans stora snackis som de är nu.

Ha de gött
Filip

Intervju med Tanja Sundell - Tog studenten från frisörprogrammet på Brinellgymnasiet 09.

Intervju gjord av mig, Amanda.
Tanja jobbar på salong Alervalls i Nässjö, där även jag har min praktik! Hon har haft turen med sig och fått en anställning på en salong nästan direkt efter studenten. Men hon har kämpat hårt med att komma dit hon är idag. Här ser ni ett mycket bra exempel på att det lönar sig att kämpa!
(Ber även om ursäkt för att intervjun kommer lite senare än vad jag lovade från början. Men jag har varit/är sjuk förtillfället så har varit sängliggandes ett tag nu)


Varför valde du frisör?

Jag valde frisör för att jag gillar att jobba kreativt och umgås med människor. Det verkade vara ett väldigt varierande arbete och något som innebar att man gjorde folk glada.

Vad har du för framtidsplaner?
Framtidsplanerna är att en dag äga en egen salong som har både frisör, naglar, massage, solarie, spraytan, ögonfransförlängning, lättare plastikoperationer såsom botox och läppförstoring.

Vilken inriktning/ individuella val hade du och varför?
Inriktning var frisör. Egna val var matte b eftersom att det inte är obligatorist på frisörprogrammet. Det var även det enda som poängplanen räckte till. Valde det för att bokföring är en stor del av frisöryrket.

Vad skulle du vilja ge för råd till dem som funderar på vilken linje de ska gå?
Råd är ju skitsvårt! Men välj verkligen bara en hantverkslinje om du är helt säker på att det är det du vill göra. Byt snabbt om det känns fel! Eftersom man läser så mkt karaktärsämnen om man väljer något sådant, vilket gör det väldigt svårt att komma in på högskola om du vill bli ngt annat sen om du ångrar dig.

Vad gör du på fritiden?
Tränar och umgås med kompisar. Försöker få mina framtidsplaner ngt närmre dessutom ;)

Någon dold talang?
Äger ingen dold talang ;) Är både höger och vänsterhänt om det räknas? Eller också att jag aldrig slutar käfta med folk. Ingen talang direkt men alltid bra att vara envis kanske? 

Favoritämne i skolan?
  • Förutom frisör så låg idrott och matte högt upp!


Person du beundrar/idol

Tomas Edlund. Grym frisör och verkar vara en bra människa. Mycket trevlig dessutom!


Andra idolen är Ingrid Åhman. Även här en grym frisör! Hon har hjälpt mig mkt genom livet, hon gav mig inspiration och kraft när jag gick i skolan. Jag har alltid kunnat prata med henne, så hon har helt enkelt hjälpt mig med att bli en bättre människa!

Fem snabba:
· Nyttig mat/skräpmat
· Fest/ hemmakväll
· Tv/ dator
· Fattig och lycklig/ rik och olycklig
· Mustasch/ skägg


Måndag

Tjenre;)
Veckans första skoldag måndag är nu avklarad.

Måndagar är rätt lugna, endast två lektioner, så slutar vi 13.50, rätt gött:P

Började dagen med att klippa lite skägg, rätt kul men fruktansvärt svårt. men utmaningen är ju de som är roligt, tycker ja iaf:P

Sen så fikade ja lite med en tjej som heter Vicki, hon går oxå i min klass. De va mysigt o bara sitta o snacka lite, så de ägde ju då:)

Efter den goa stunden så var de dags för religonlektion, där håller vi på med olika religoner, hur det är att leva inom judendomen och isalm tex. Disskuterade även lite livsfrågor som abort, skillsmässa mm, mycket intressant tycker jag.

Nu ska ja äta lite för att sen träna,
Tro de eller ej så är det viktigt att träna mycket som frisör, för att undvika arbetsskador.
Det är väldigt krävande för speciellt axlar rygg och nacke.

Ha de bra!
Filip

22.30

Godkväll på er!
Ja nu är vi äntligen igång med bloggandet efter mycket om och men. Detta ska då (vilket ni kanske redan förstått) vara vårt projektarbete nu i trean. Ett projektarbete är som ett slutligt arbete som alla treor gör innan de går ut gymnasiet.

Min dag idag har sett ut precis som Filip skrev innan. Vi går ju i samma klass och jobbar tillsammans med detta projekt, så därför ser våra dagar lika dana ut :)
Imorgon är det dags för praktik! Då är våra dagar alltifrån lika eftersom att vi är på två olika salonger i två olika städer. Jag är på Salong Alervalls i här Nässjö! Där jobbar jag ihop med bland annat en tjej som heter Tanja som tog studenten förra året från frisörprogrammet på Brinellgymnasiet i Nässjö. Jag hade tänkt att försöka hinna med en liten intervju med henne imorgon. Så håll utkik efter det imorgon kväll! :) 

Nu måste jag gå och lägga mig! Börjar vid klockan nio imorgon på salongen. Min första kund imorgon är en kille som vill slinga håret. Sen har jag fullt med andra kunder hela dagen fram till att jag slutar vid 17.00. 

Godnatt! // Amanda



Äntligen!

Woho!, äntligen igång!
Första inlägget, kanonkul:)

Tordagar för oss i 3an på frisör innebär en knallhård start på morgonen med 2h och 55minuter Hantverksteknik    (08.15-11.10). På torsdagar nu framöver är det långhårsuppsättningar vi jobbar med. Det är precis som det heter, en uppsättning av ett långt hår.

Personligen tycker jag att det är skitkul, massvis med hår att arbeta med, skapa nåt alldeles eget, leka med min fantasi:)

Jobbig lektion men de är så kul så den lektionen går oftast väldigt fort.

Dagen avslutas vanligtvis med Svenska B och Samhällskunskap A, men idag har alla treor haft projektarbetsdag så vi i projekt Segymnasiet träffades på stan och över en lunch distuterade de sista detaljerna.

Så nu är vi äntligen igång, hoppas ni gillar vad ni kommer få ta del av här i framtiden.

Ha en go kväll!
Filip

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0