Måndag!

Hej på er!
Idag var det måndag igen, vilket innebär en endaste lektion för min del. Då jag inte läser småföretagade som bland annat Filip (som också skriver denna blogg) läser. Detta innebar att jag idag började vid klockan 11.15 och slutade vid 12.05. Skönt! Men kan erkänna att det känns rätt onödigt att åka in till skolan för en lektion ;) Men men så är det. 
Imorgon är det tisdag och då börjar jag vid 8.15 med samhällskunskap. Där vi idag började att prata om media! Det är riktigt intressant och roligt att läsa om. Vi gjorde bland annat en statistik på hur mycket vi använder media dagligen. Jag vill inte ens säga hur många timmar det blev ;) Haha, blev lite för mycket om man säger så.... *tystnad* höhö

Tänkte visa er schemat som gäller den här sista terminen. Vet att jag la upp det för ett tag sen men det var ju bara ett preliminärt schema, och det ändrades endel efter det. Här är mitt slutgiltiga schema för den här terminen iallafall :) 




Om man då jämför med vår kompanjon Kalle, som går natur så har vi det ganska slappt! 
Dock är Kalles schema ganska slappt också om man jämför med andra som går natur. Men som sagt, vi går sista terminen och har läst färdigt många kurser som gör att det blir lite sovmorgon och håltimmar här och där. 





// Amanda




Onsdag!

Godkväll!
Idag var det onsdag, mitten på veckan! Dagen idag bestod utav en sak; egen hårvård! Det innebär att vi får fixa varandras hår hur vi vill, gratis :) Det är hur härligt som helst! Eftersom att jag färgade mitt hår förra veckan så klippte jag mig idag istället. Toppade bara lite på längden, så ingen större skillnad direkt.
Efter det beställde vi pizza som vi åt uppe på salongen :)
Sen kom Nina (en av våra frisör lärare som även är stylist lärare) och frågade om någon utav oss kunde vara nagelmodell åt stylisterna. Jag blev överlycklig och tackade ja! :D Så nu har jag långa fina naglar som Fanny Sköld och någon mer gjorde på mig :)

Imorgon ska vi till Parkskolan i Bodafors som jag berättade häromdagen.
Önska oss lycka till! :)

// Amanda

107

Asså shiet!
morsning:)

Idag skulle vi igentligen åkt till Sävsjö för att styla/klippa o lite smått. men blev inte så:/
utan istället fick vi färga/klippa håret gratis(Y)
älska min linje asså;)

Då ja inte har nåt hår på huvudet som behövdes färgas så fick de bli skägget ist;P
hahah, så har nu mörkbrunt bockskägg(Y)

Slänger upp en bild senare.
Slutar vanligtvis 16, men idag var ja hemma vid 12.30

107 dagar kvar till Napa nu
efter sånnahär dagar känns de som vi åker väääääldigt snart:D

Filip

Måndag 13.36

Hej!
Idag var det måndag igen och skola som vanligt. Jag började idag vid kl 11.15 och slutade 12.05, då jag bara hade en samhällslektion idag. Men efter den lektionen stannade vi i vår projektarbetsgrupp kvar i skolan och förberedde lite inför Torsdag då vi ska åka till Bodafors och hälsa på Parkskolan. Vi kommer att presentera vår blogg och visa vad vi gör och vad vi kan hjälpa till med :) Kommer bli riktigt kul att få höra lite åsikter osv från de skolor som vi främst vänder oss till, och där bland Parkskolan.

Nu hade jag tänkt att plugga lite svenska. Vi har en uppsats som ska lämnas in imorgon om en bok vi har läst som hette "Brottslig Kärlek"



En riktigt bra bok faktiskt! Inte ofta vi får läsa bra böcker i skolan för att vara ärlig ;) Haha! Men det är en spännande bok som är värd att läsa. Passa på att läs den nu så slipper ni det sen?! Haha, skämt å sido. 

Hoppas att ni haft en bra helg! :) 

// Amanda

Snart helg igen!

Hej på er!
Idag har det varit torsdag och enligt vårt nya schema innebar det att vi endast hade två lektioner. Vi började som vanligt nuförtiden vid 8.15, och då hade vi lektion med Nina. Där läser vi som bekant kultur och stilhistoria. Inte det roligaste ämnet kanske, men ändå väldigt intressant. Det är inte så svårt som det låter, utan det sätter sig i huvudet + att man vet redan en hel del om kläder och hår från förr. Ellerhur? :)


Visar lite trevliga anteckningar som vi fick utav Nina idag. Om ni läser där så ser ni att det handlar mycket om modet, och det är ju faktiskt väldigt intressant? :)

Efter det hade vi hål mellan 11 och 13, då passade jag och Filip på att möta upp Kalle från naturbloggen och vi skrev lite på en rapport som vi ska lämna in till vår handledare om vårt projektarbete när vi är klara med arbetet. Denna rapport ska vara väldigt ingående om bland annat bakgrunden till projektet, hur vi genomförde det, och vad syftet var med bloggen osv osv osv. Det är ungefär som en riktigt stor uppsats om vårt arbete, med många olika punkter som man ska besvara. Den brukar ligga på en 50-60 sidor, så vi kände att det var bra att börja i tid ;)

Anyway, efter det hade vi svenska där vi började förbereda oss inför nationella provet. Vi övade lite tal, då det finns en del i Svenska B nationella som går ut på att hålla ett bra tal. Så det fick vi öva på i ca en timma, sen slutade vi för dagen! SKÖNT! :)

Imorgon är det fredag igen! Då är det dags för praktik :)
Ha en skön helg! För det ska vi ha :)

// Amanda

Nytt upplägg?

Tjenare:)
en vecka sen vi sågs sist, detta beror på att vi här på bloggen vart lite upptagna med annat skolarbete osv.
Men nu är vi tillbaka:)

Idag onsdag så började vi vid 8.15 som alla andra dagar, första lektionen är samhällskunskap där vi arbetar med EU.
inte så kul kanske..

Efter det hade vi hantverk med Anneli innan det var dags för lunch
på Annelis lektion gjorde jag en kort festfrisyr, som vanligt...
Resultatet kunde väl vart roligare men brist på mat i magen ghorde inspirationen sådär..


dagen avslutades med kundpass mellan 12-16.
nu ska jag träna bort all julmat som satt sina spår,
see yah!

Filip

Skolstart!

Hej allihopa!
Nu är vi tillbaka i skolan efter ett mycket skönt jullov! 
Igår började vi för att vara exakt ;) Idag har vi endast haft en lektion, eller ja. Vår andra lektion som egentligen skulle vara kundpass städade vi på, så vi fick sluta vid ca kvart över ett idag istället för fyra. Så det var riktigt skönt!
Innan städet hade vi lunch och innan dess hade vi lektion med Annelie. Vi fick jobba självständigt och jag gjorde en kort fest frisyr, som vanligt kan man säga. Idag blev det inget av min frisyr, så det slutade med att jag rufsade runt hela frisyren när den var färdig, för den blev verkligen inte som jag hade tänkt mig. Därför får ni inte heller någon bild, för den blev verkligen SKIT ful ;) Haha!

Här har ni vårt preliminära schema för våren, som börjar nästa vecka. 



Kan nog leva med detta schema! ;) Dock ska jag personligen ta bort småföretagande kursen och lägga till något annat ämne där. Ska prata med vår syo om detta snarast möjligt!

Hoppas att alla har haft en kanon skolstart! 

// Amanda

2012

Nytt år, Nya möjligheter.

Gott Nytt År Önskar Projekt SeGymnasiet

RSS 2.0