Nedräkning!

O där var första dagen avklarad innan vi tar jullov och innan vi avslutar termin 5 av 6.
känslan för student kändes inte mindre nära när vi fick inbjudan till bal och studentfest iag;)

Dock lite jobbigt att de hela går på 540kr..
sen ska ja ha min frack för 1200
-hatt 400
-käpp 200

Livet som student..

Imon är det tisdag vilket innebär att det är veckans tråkigaste dag, inga frisörlektioner imon:(
Ska dock jobba imon, 15-18. behövs ju alltid lite pengar somsagt.

Nu ska ja se klart G.I Joe
Filip

Sista kundpasset!

Tja:)

Idag var de sista kundpasset för denna terminen, för nästa vecka ska vi färga/klippa varandra!, så jefla gott:)
Annars som Amanda skrev, en vanlig onsdag:)


Såhär ser de ut på min arbetsplats, KAOZ

ses
Filip


Onsdag!

Hej allihopa!
Idag är det onsdag vilket betyder kundpass i skolan för oss treor. Men innan dess hade vi hantverkslektion med Annelie. Idag gjorde jag en såkallad kort-afton! Det är en kort fest frisyr. Jag gjorde dock lite fel, så istället för att bara visa lyckade saker vi gör i skolan så kan det även vara bra att visa att vi misslyckas också ;) Själva arbetet jag gjorde var det inget fel på, alltså volymen som jag fönat och vågorna som jag också fönat in. Men jag hade lagt volymen lite konstigt, vilket gjorde att den blev fel. Vi övar ju inför delprovet som många av oss ska göra snart!

Och just i den här frisyren hade jag fått ett minus på sidan där vågorna är just för att det är så lite volym där i förhållande till hur mycket volym det är på andra sidan.




Som ni ser är det ganska mycket volym. Men volymen är bra, och vågorna är bra. Men tillsammans blev det ett minus som sagt! Så när man gör en kort fest frisyr måste man bland annat tänka på flytet i frisyren. Allt ska hänga ihop och få ett fint och jämnt och fint avslut.

På kundpasset idag hade jag två stycken klippningar. Den första var en dam som jag klippt en gång tidigare som ville komma till mig igen. Vilket förstås var väldigt roligt! Efter det hade jag en kille som går i 4an som jag också haft tidigare, fast nere på salongen på Alervalls :) Så det var skönt att ha folk som man kände igen lite idag.
Hoppas att ni har haft en bra dag!

// Amanda

Blogg.se

Ja ännu en gång går det inte att lägga upp bilder här på bloggen. Detta beror som vanligt på strul med blogg.se. Ber om ursäkt för detta, men så är det!
Dagen idag har bestått utav att jag först hade inställd samhäll pga att jag gjort klart arbetet som vi jobbar med redan! :)
Så började vid klockan 10 idag då det var lucia tåg i aulan! Mycket fint :)
Efter det skulle vi haft religion men det hade vi inte heller då det bara var en sån liten stund kvar av den att det inte var lönt! Efter det var det svenska, där vi idag pratade om August Strindberg! Vi såg nån film om han och skrev lite. Jätte tråkigt om jag får säga det själv!
Efter det var det lunch på schemat, där det idag serverades grillburgare :)
Sen var det idrott där vi lekte lekar. Eller ja, vi lekte en lek. Flaggan eller vad den hette, mitt lag sög dock så det sög!
Mer än så har vi inte hunnit med. Jag pluggar just nu som en dåre inför provet vi har hos Nina på torsdag om olika epoker.
Hoppas att blogg.se åtgärdar bild-problemet snart!


// Amanda


Torsdag 8/12

Goddagens! 
Eller godkväll kanske man ska säga? Idag är det torsdag och därmed snart helg :) Dagen idag började vid kl 8.15 med hantverksteknik med Nina. Vi övade på en uppsättning som kallas svinrygg. De började med det förra veckan men då var jag sjuk, så mitt resultat blev inte direkt det bästa. Men jag är riktigt nöjd för att vara första gången! Men som sagt, titta inte för mycket på denna bild för det är inte riiiiiktigt såhär en riktigt snygg svinrygg ska se ut ;)
Jag valde även att forma min dockas lugg lite med en våg längst fram. Vet inte om jag tycker att det var snyggt eller inte, men men ;)






Efter hantverken hade vi lunch och efter det hade vi svenska. Som jag fick gå ifrån då vi hade studentkommitté möte, där vi idag vek inbjudningarna till balen! Det är nära nu! :D
Imorgon är det äntligen freeeedag, så skönt! 

// Amanda

Onsdag

Tju!

Onsdag vilket betyder närmare 7timmar i salongen. lika kul som vanligt, hade en herr och en barnklippning idag. resten av tiden spenderades med en kopp kaffe och en god kaka. Kanon:)

Imon blire kortare dag än vanligt då samhällslektionen är inställd.
nu ska ja sova

Gonatt
Filip

5/12 - snart jul! :D

Idag var det visst måndag igen!
Helgerna går alldeles för fort när man har roligt. Tur att vi inte har världens jobbigaste dagar på frisör då ;)
Idag började vi 09.20 med hantverksteknik med Ingrid, då vi fick göra lite vad vi ville. Jag valde att klippa klart min skägg docka. Där klipper vi skägget på dockan i olika klippset, och idag gjorde jag det sista man ska göra, vilket är lika längder. Tog tyvärr ingen bild på det då jag inte hade telefonen tillgänglig!
Efter hantverken hade vi lunch, där det idag serverades spaghetti med köttfärsås! Efter det hade vi religion där vi just nu ska fördjupa oss i ett ämne som har med etik att göra. Jag jobbar tillsammans med en tjej i klassen som heter Vicki :) Vi ska skriva om alkohol och droger! Riktigt intressant och roligt faktiskt, även om det inte låter så ;)

Imorgon är det tisdag och en dag närmare jul! :D 
Börjar 8.15 imorgon med samhäll! 

Godnatt! :)

// Amanda.


Torsdag

Sho!
Måste först berätta att min käraste Amanda tagit körkort idag, wihuuu grattis till henne!

Annars har dagen vart rätt tråkig, jobbade med en såkallad "svinrygg" på hantverken innan de va dags för en teater om ungdomar på nätet.

Kort sammanfattning av en vanlig dag på frisörprogrammet:)

Gonatt/ Filip


RSS 2.0